Goede tips voor een droge en gebarsten huid

Je huid wordt van binnen en buiten gehydrateerd, wat je beschermt tegen infecties, schadelijke en irriterende stoffen, hitte, kou en nog veel meer. De buitenste huidlaag (de huidbarrière) is verantwoordelijk om het huidoppervlak goed te hydrateren. Echter, naarmate je ouder wordt, gaat deze functie slechter werken, waardoor de huid op je handen, voeten, lippen en andere plekken op je lichaam droog wordt en kan barsten. Met name in de winter. Droge huid is een teken dat de huidbarrière beschadigd is en zo snel mogelijk hersteld moet worden. De beste manier om dat te doen, is om dingen die je huid irriteren te vermijden en om je huid vaak te hydrateren, het liefst met een crème met een hoog vetgehalte. Er is geen reden om met een droge en schrale huid door het leven te moeten gaan!

Probeer deze tips om het hele jaar door het risico op een droge of gebarsten huid te verminderen:
  • Bescherm je huid tegen kou door je warm te kleden in de winter.37 Draag handschoenen en bescherm je lippen met een sjaal.
  • Verlaag de temperatuur in je slaapkamer wanneer je gaat slapen; warme lucht kan droogheid verergeren.
  • Draag losse kleding. Kleding die langs de huid schuurt, kan de huid uitdrogen.
  • Was je handen niet te vaak en gebruik zeep met een lage pH-waarde.
  • Ga niet iedere dag onder de douche of in bad met te heet water. Heet water verwijdert de natuurlijke lipiden die de huid helpen vocht vast te houden.
  • Draag afwashandschoenen wanneer je de afwas doet. Bij voorkeur handschoenen die gevoerd zijn met katoen, om vocht zo dicht mogelijk bij je lichaam vast te houden.
  • Smeer een goede hoeveelheid Locobase® Repair op beschadigde huid om te hydrateren en de huidbarrière te herstellen.
  • Hydrateer meerdere malen per dag en het liefst iedere keer na het handenwassen, als je in een omgeving werkt waar je veel wordt blootgesteld aan water, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Je kunt nooit te zuinig zijn met huidverzorgende crème!
  • Draag dunne katoenen handschoenen of sokken nadat je je handen hebt ingesmeerd met huidverzorgende crème. De handschoenen voorkomen een smeerboel en verbeteren de opname.

Welke huidverzorgende crème moet ik nemen?

Huidverzorgende crèmes beschermen tegen uitdroging door verdamping van het vocht in de huidbarrière tegen te gaan en geven de huid de kans om zichzelf opnieuw te hydrateren. Voor een normale huid, gebruik een dunne crème die 20-30 procent vet bevat. Als je huid droog of extreem droog is, is het beter om een crème te gebruiken die tenminste 60 procent vet bevat. Hoe droger je huid, hoe meer vet in je huidverzorgende crème nodig hebt. En hoe vetter de crème, hoe sneller je huid weer zacht en soepel wordt.

Het nadeel van zalf, wat zelfs 100 procent vet kan bevatten, is dat het de huid afsluit, wat oncomfortabel kan aanvoelen. Probeer in plaats daarvan een vette crème zoals Locobase® Repair, die het vocht en de elasticiteit in je huid onderhoudt, zonder de poriën te bedekken. Huidverzorgende crème met een hoog vetgehalte is net zo effectief tegen een droge en gebarsten huid als zalf, maar laat je huid ademen, geeft minder kans op een smeerboel en voelt fijner op je huid.

Wij zijn Locobase®
een reeks bewezen specialiteitscrèmes die oplossing bieden aan verschillende behoeften

Het enige wat je hoeft te doen, is kiezen welk Locobase-product het beste bij jou past.

REPAIR

een herstellende crème voor een zeer droge huid met kloofjes.

Lees meer

Koop Locobase bij Kruidvat en Trekpleister